RoBici - mini-MTB-parcours

RoBici mini-MTB-parcours
 
In het voorjaar van 2013 raakte Robert in gesprek met Jan Janssen, eigenaar van een bosperceel in de Swolgense bossen. Daar werd het idee geboren om op dit perceel een mini-MTB-route aan te leggen. Na de voorbereidende activiteiten, kon Robert eind 2013 met een groep vrijwilligers aan de slag. De contouren van het parcours werden uitgezet, struiken gesnoeid, boomstronken verwijderd, het pad gefreesd, de obstakels bedacht en gebouwd, de bewegwijzering besteld en in juni 2014 werd als laatste de picknickbank geplaatst. De MTB-route was klaar en het is een baan geworden die alles in zich heeft wat een mountainbiker zich wensen kan. 
Het 900 meter lange parcours bevat mooie bochten, leuke klimmetjes, spannende obstakels als een brug, een trap en een wave. Aansluitend aan dit MTB-parcours ligt een uitgestrekt  bos- en heidegebied, met vele paden en singletracks. Kortom, een waar eldorado voor iedere mountainbiker!
Op zaterdag 4 oktober a.s. is de MTB-route officieel geopend door wethouder Bob Vostermans van gemeente Horst aan de Maas. Het MTB-parcours wordt inmiddels intensief gebruikt en ook vaak genoemd op de landelijke MTB-sites. Een ware aanwinst voor de regio en de echte MTB-liefhebber!

Lees op het mountainbike forum de goede kritieken: http://http://www.mountainbike.nl/forum/viewtopic.php?f=10&t=109053