foto-impressie open dag

(Foto-) Impressie van de Open Dag
 
Op 25 april 2011 heeft RoBici zich officieel gepresenteerd aan het grotere publiek met een open dag; een dag die vooral in het teken stond van het overbrengen van de Passie en het Plezier voor het mountainbiken.
 
De instructeurs van RoBici hebben voor een aantal ervaren en minder ervaren mountainbikers enkele clinics verzorgd. De reacties waren erg positief. Voor de sur-place-oefeningen leverde menige mountainbiker meer moeite op dan gedacht. De toegevoegde spelelementen zorgde ook bij de volwassenen voor hilarische momenten; dan komt het kind weer boven.
 
Een alleszeggende reactie van een biker:
"Ik heb vorige week een clinic bij Bart Brentjes gevolgd. Daar lag het accent op flink doorrijden. In deze demo-clinic van RoBici heb ik op het gebied van techniek en rijvaardigheden meer geleerd dan bij Bart Brentjes!"
 
 
En de jeugd was vooral laaiend enthousiast over het uitgezette fietsparcour over het terrein van Mart van Dijk Boom-kwekerijen BV. Een fiets, een helm, een glooiend parcour met enkele pittige bochten en een echte brug over de beek, dat is alles wat de jeugd nodig had voor een hele middag fietsplezier.
 
Dat ze echt plezier beleefd hebben aan het mountainbiken, bleek wel uit de eerste aanmeldingen voor de kinderclinics die aan het einde van de dag al binnen kwamen. 
 
Iedereen dus opgepast, het MTB-virus is zich na vandaag steeds meer aan het verspreiden.....
 
 
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het slagen van deze open dag en dank aan alle bezoekers.
 
 
Tot ziens bij Robici!
 
Sportieve groet,
RoBici MTB-Clinics
 
Robert Beurskens.
 
  
Allemaal klaar voor de start van de clinic
Fietsbeheersing en behendigheid....
vaak toch lastiger dan gedacht.
Een ronde biken over het terrein
De geïmproviseerde brug over de beek was vetcool
Goed indraaien van de bocht is best lastig
Oeps, net er langs - best spannend
En op voor de volgende ronde...
De instructeurs geven uitleg: wat leer je in een clinic nu precies?