Eerste Wout Poels Fanclubdag

Geschreven door Ido Hoeijmakers   
donderdag, 20 oktober 2011 13:08

Dorpsplein Blitterswijck in teken van de wielersport op zaterdag 29 oktober:

Wielerfans fietsen met Wout

Poels tijdens eerste fanclubdag

De Stichting Fanclub Wout Poels organiseert zaterdag 29 oktober de eerste Wout Poels fanclubdag in Blitterswijck (gemeente Venray). De happening vindt plaats op het dorpsplein en in clublokaal café De Zwart te Blitterswijck en is voor jong en oud gratis toegankelijk.

Belangrijkste ingrediënten voor deze fanclubdag zijn een fietstocht met Wout Poels op de route waar hij doorgaans traint, een gekke fietsenrace, een fietssimulator Alp D’Huez, Mountain Bike demonstraties van RoBiCi-MTB Clinics Swolgen,  springkussen, muziek  en een kinderhoek. Bovendien worden doorlopend videofragmenten getoond van hoogtepunten van Wout Poels het afgelopen seizoen. De ploegleiders Hilaire van der  Schueren en Michel Cornelisse van de succesvolle Vacansoleil wielerploeg hebben aangekondigd ook van de partij te zijn op deze eerste fanclubdag.

Het officiële programma start om 13.00 uur op het dorpsplein te Blitterswijck en om 15.00 uur wordt de succesvolle Vacansoleilrenner door burgemeester Hans Gilissen van de gemeente Venray in het zonnetje gezet. Daarvoor wordt de grote "petje af,petje op” quiz op het plein gehouden. Aan de hand van vragen over de carrière van Wout Poels blijft uiteindelijk een winnaar over die tot fan van het jaar wordt benoemd.  De winnaar daarvan krijgt onder andere een complete professionele outfit van de Vacansoleil wielerploeg.  Op het plein staat ook een fietssimulator van Dekkers Tweewielers Wanssum  waarmee bezoekers als het ware de Alp d’Huez kunnen beklimmen. Onder de bezoekers wordt een wedstrijd gehouden wie het snelste bergop is.

Verder zijn er demonstraties Mountains Bike van Robert  Beurkens uit Swolgen en is er een speciale kinderhoek waar kinderen kunnen tekenen en kleuren.  De bekende Venrayse musicus en wielerliefhebber Ad Haans zorgt voor de ondersteunende accordeonklanken. Tijdens de fanclubdag is er ook een stand van de fanclub waar posters, petjes en speciale Wout Poels T-shirts verkrijgbaar zijn.

Volgens voorzitter Jos Waals (oud-burgemeester van Venray) van de Stichting Fanclub Wout Poels is er alle reden om er een geweldige dag van te maken. "Wout Poels heeft zich als jonge renner het afgelopen seizoen op een formidabele wijze laten zien. Dat hij ziek werd in de eerste week van de Tour de France was natuurlijk een domper maar daarna zette hij enkele klinkende prestaties neer en heeft hij de vele fans prachtige tijden bezorgd langs de parkoersen en voor de tv. Blitterswijck, de gemeente Venray en de regio zijn trots op deze sportman”, aldus Waals. Volgens hem is de fanclubdag een dag waar de fans de kans krijgen om hun grote sportheld van dichtbij mee te maken. De fanclub maakte in korte tijd een enorme groei door. De club werd eind mei opgericht en heeft nu al meer dan driehonderd fans en dertig sponsoren.

Voor de fans en sponsoren die zelf amateurwielrenner zijn heeft de organisatie een bijzondere fietstocht in petto. Zij kunnen zaterdag 29 oktober met hun racefiets deelnemen aan de ‘fietstocht met Wout Poels’. Het startsein daarvan is al om 10.30 uur op het dorpsplein te Blitterswijck en wordt gegeven door  gildekoning Leon Thiesen van het Sint Antonius Abt Gilde van Blitterswijck. Er wordt ongeveer 45 kilometer gereden samen met Wout Poels. De Vacansoleil wielrenner zal zich in het peloton laten afzakken zodat iedereen even samen met Wout Poels kan peddelen. Helm is verplicht en na afloop kan er worden gedoucht in de kleedlokalen van sportpark BVV te Blitterswijck. Een volgwagen van TWC Oostrum rijdt mee met reserve onderdelen. De fanclubdag op het dorpsplein wordt rond 16.00 uur afgesloten waarna het feest wordt voortgezet in café De Zwart.

Nadere informatie:

Voorzitter Jos Waals: 06-53252677

Secretaris René Poels: 06-29479110